maanantai 16. helmikuuta 2015

13. 13.2.2015 yhteydenpitoa

Tyhjyys

Koko syksyn ajan on pidetty yhteyttä Dragonhillin mieheen. On soiteltu ja kysytty montako pentua oli Bobon pentueessa, keitä on vanhemmat jne. Hyvässä hengessä koska se olisi ainoa keino. Ainoa keino tehdä siirto.

Olemme informoinneet tulevasta Bobon leikkauksesta ja mikä on koiran kunto.
Minä soitin viikolla tälle miehelle ja pyysin kauppahintaa takaisin, sillä se nyt olisi vähintä mitä voisivat tehdä.
Sain puhelun loppuviikosta ja lupasi maksaa 400 euroa takaisin. Se milloin se ehkä tililläni on, voimme vain toivoa.
Kysyin myös Bobon vanhemmista, ja jo useasti syksyn aikana ovat kieltäytyneet kertomasta vanhempia koska ovat rekisteröityjä. Kuulemma tuttavan koira joka on myös rekattu on siis isä, ja näiden myyjien koira on emä, joka on myös rekattu.

Perjantain puhelussa tämä mies totesi ettei tule nimiä koskaan paljastamaan.
Mainitsi sata kertaa kuinka pahoillaan asiasta on ja jos olisivat tienneet eivät olisi koskaan tälläistä koiraa myyneet. Lopetettu olisi. Siis koira. Ei rekkaamattomien koirien myymistä.
Joskushan tämän toiminnan on kuitenkin loputtuva. Ja jos minä voin ja kykenen asiaan jotenkin vaikuttamaan, sen myös teen.
En siksi että Bobolla on vamma, en siksi että meitä on huijattu, en siksi että meitä harmittaisi yksi neljasatanen tai neljä tonninen, ei siksi ettei oltaisi sinisilmäisiä idiootteja.

Ainoastaan siksi että näiden koirien kärsimys on loputtava, siksi ettei tulisi enää yhtään kärsimystä, ettei mikään tai kukaan koira sairastuisi pentutehtailun vuoksi, ettei tulisi enää ketään sinisilmäistä koiran ostajaa, siksi ettei ostajien perheet joutuisi paskamaiseen tilanteeseen.

Puhelussa tämä mies myös lopuksi hermostui kun kysyimme montakos pentua niitä olikaan. Syksyllä oli kertonut 3, nyt kertoi niitä olleen 5.
Kun kysyimme onko hän ilmoittanut Bobon puuttuvasta lonkkamaljasta muiden pentueen pentujen ostajille, hän vastasi soittaneensa kaikille. Todellako?
Kun ilmoitimme tuntevamme yhden ostajan (löydetty netistä syyskuussa) ja heille myyjä ei ole ainakaan soittanut. Mies meni hiljaiseksi ja suolisi ihan höpö höpöä. Ähäkutti, jäi kiinni.

Ilmoitin lähettäväni röntgen-kuvasta ja lääkärinlausunnosta kopiot leikkauksen jälkeen - jos kiinnostaa - mutta en kuullut äänessä mitään kiinnostusta asiaan. Ja lähetän maksukuitinkin.

Tämän tekstin julkaisun jälkeen ei lienee keskusteluyhteyttä enää ole. Ehkä hyvä niin. Menee yhteydet sitten muuta kautta.

Tänään 15.2. on Bobolla ollut hyvä päivä. Aurinko on paistanut ja paljon riemua riittänyt. Palloa on maltillisesti heitelty ja yhdessä autoa siivottu.
Lääkkeet vievät hiukan nälkää ja syöminen on huonohkoa. Täytyy laittaa huomenna herkkuruokaa, joka tällä hetkellä on karjalanpaistilihoja keitettynä.

9 kommenttia:

  1. Ihan kauheaa luettavaa. Toivottavasti teillä nyt elämä alkaa helpottaa. Nämä pentutehtaat pitää saada loppumaan!!

    VastaaPoista
  2. Valkoinenpaimenkoiratyttö on minun kasvattini. Oli aivan ihana koira. Mutta Bobo EI ole minun kasvattamani. Ikävä lukea että rotu jota olen kasvattanut ja josta pidän olisi syytä myös lonkkakuvata. Uskon toki että Bobo on poikkeus kun ei eläinlääkärinnekään ole mitään huomannut vaikka olette ollut ainakin rokottamassa. Ikävä toki, siitä ei voi kukaan olla eri mieltä. Hyvä että kasvattaja suostuu maksamaan koko myyntihinnan takaisin.
    Voimia teille sekä pikku Bobolle!

    VastaaPoista
  3. Voitko Mari laittaa puhelinnumerosi niin soitan sinulle?
    Fonectassa löytyy 21 Mari Rantasta, enkä halua soittaa kaikki läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei,

      Annan ensihätään sähköpostiosoitteen, marihelena.rantanen@gmail.com, laitan sinulle myöhemmin puhelinnumeroni jos laitat aluksi viestiä.

      Poista
  4. Kaverini osti keskikokoisen yksivuotiaan rotukoiranaaraan Länsi- uudeltamaalta. Rotujärjestö ei ole mukana Kennelliiton pevisa ohjelmassa. Kun kaverini kuvautti koiran,sillä ei ollut lonkkamaljoja. Sydän vereslihalla hän vei koiran piikille, kun akupunktiohoito ei auttanut ja koira silmin nähden kärsi. Kasvattaja antoi tilalle samanlaisen yksivuotiaan naaraan pitkän kinumisen jälkeen. Naaraalla oli saman vika. Sekin piti viedä piikille. Eläinlääkärikin jopa puhui tämän länsisuomessa asuvan kasvattajan kanssa puhleimessa, joka ei välittänyt mitään. Kun luin Bobon tarinan kaverini kertoi, että pienillä koirilla ei ole kuvausvaatimuksia, eläinlääkäri tunnustelee vain polvet ja tarkastaa silmät. Ne ovat pienten koirien ainoat vaatimukset. Pevisa ohjelmassa joillakin koirilla on lonkkavaatimuksia, luonnetestejä ja muita vaatimuksia, riippuen rodun ongelmista. Itse en muista enään mitä vaatimuksia oli omalla rotukoirallani eikä se ole enää elossakaan. Sillä oli van ihottumaa nuorena ja sekin meni kaksi vuotiaana ohitse. Onko tämä Bobon tarina totta kun saman nimisiä ihmisiä on maa pullollaan?

    VastaaPoista
  5. On kyllä aivan käsittämätöntä, että tuokin pentutehdas senkun jatkaa porskuttamistaan... Itsekin kun etsin itselleni ensimmäistä valkuaista, siis valkoista paimenkoiraa, kävin ko kennelin sivuilla, vuosia sitten ja ne kyllä vakuutti. Mutta jostain onnellisesta syystä en päätynyt siellä edes käymään katsomassa itselleni koiraa. Ihmeellistä, että suurin osa luonnevikaisista koirista, eli siis aroista on alkujaan Dragohillistä. Ei voi olla pelkkää sattumaa ja huonoa tuuria, että näin on päässyt käymään, jossain täytyy silloin olla vikaa, koska Suomessakin kuitenkin valtaosa valkuaisista on reippaita ja sosiaalisia. Ja se, että koiria nykyään kaupitellaan eri nimillä, koiraliittoon "rekisteröityinä" jne jne kertoo, että ei ole kaikki asiat ihan kunnossa. Ja mistä se KLL:n langettama rekisteröintikielto johtuu? Ei liittokaan niitä ihan aiheetta kyllä jakele. Nyt luulisi Dragonhillin tai siis sen takana olleen pariskunnan kerrankin ottavan ryhtiä liikkeisiinsä, tunnustavan virheensä eikä ainakaan vereen asti puolustele itseään saatikka syytä muita ja ennen kaikkea lopettavan moisen pelleilyn elävien luontokappaleiden kanssa! Jos se syksyllä kiinniottajien toimesta lopetettu Vili, oli puoliakaan niin arka kuin mitä olen Dragonhillistä tulleita valkuaisia nähnyt, niin oli järkevä päätös päästää se pois täältä pelkäämästä. Yllättävää siinäkin, että ainakin yksi samasta pentueesta tullut narttu on myös sairaalloisen arka... Ei voi sekään olla pelkkää huonoa tuuria.

    VastaaPoista
  6. Kyllä voikin olla hirveitä pentutehtailijoita Suomessa !!!!! Ikuinen eläintenpito kielto tuollaisille jotka myyvät sairaita koiria väärillä nimillä ja tiedoilla ! Kuulostaa ihan ammatilaiselta pentutehtaalta.Toivottavasti teet tuosta tapauksesta ilmoituksen poliisille ja kennel liittoon.

    VastaaPoista
  7. Kyllä noihin kuvaus asioihin voi ihan itse vaikuttaa kasvattajat ja koirien omistajat vaikka rodun pevisaan ei lonkat,kyynäret ja selkä kuuluisikaan :) Ja kyllä jos kauppasopimus on kennelliitonpapereille tehty niin voitte olla vaikka kennelliittoon yhteydessä ja haastaa koko Dragonhillin oikeuteen kennelliitto siinä neuvoo haluaisin itse tietää Bobon rekisterinimen ettei vaan tule sen sukulaisia käytettyä omiin narttuihin olen kasvattaja itsekkin laitatko vaikka sähköpostiin Mari? jennukka88@gmail.com

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.